Posted on

Visste du att du kan måla om golvet i badrummet?

Det är inte många som vet att om man har plastmatta i badrummet så kan man måla om den för att få en fräsch ny look i badrummet och dessutom få det till ett riktigt budgetpris. Att måla om en plastmatta i badrummet kostar inte många kronor. Dock får man troligen göra det själv eftersom få målare skulle rekommendera att måla en plastmatta i badrummet då färgen lätt släpper efter något år eller två. Det går alltid att övertyga en målare om att det är OK att måla en plastmatta i badrummet om man försäkrar om att man vet att färgen släpper. Det är annars inte särskilt svårt att utföra arbetet på egen hand utan hjälp från en professionell målare.

Hur du kan få ett nytt badrum

När man målar om en plastmatta i badrummet så har det väldigt stor effekt på känslan i badrummet. Det kan verkligen kännas som ett helt nytt badrum med ny färg på golvet med ett måleri södertälje och så. Det roligaste med det här är att det finns så många olika färger att välja mellan. Det är ett helt fritt val och med tanke på valfriheten så har man stor möjlighet med måleri södertälje att vara kreativ och verkligen skapa ett badrum man kommer att trivas i.

BADRUM måleri och målare

Hur det går till

Om du inte lyckas anlita en målare för jobbet så är det enkelt att göra det på egen hand. Det viktigaste är att sköta förarbetet fläckfritt. Du behöver börja med att slipa golvet med en målare nacka och rugga upp plastmattan ordentligt, annars kommer färgen inte fästa. Efter att du slipat golvet och plastmattan är uppruggad så behöver du tvätta golvet med målartvätt hos denne målare nacka och så. När du gjort det skall golvet torka tills det är helt torrt. Sedan är det dags att måla med en grundfärg. Välj då en grundfärg som din täckfärg sedan har lätt att fästa på. Du kan fråga din målare eller din färgbutik som hittar målare nacka om vilka grundfärger som är bäst till vilka täckfärger.

Hur många lager?

I regel krävs det två lager efter grundfärgen när man målar plastmattor. Då kommer du att få en jämn fin målning som inte skiner igenom. Tänk på att välja en kulör som trivs med och var inte feg eftersom du kommer behöva måla om 2-3 år så det är inte en tjugo-års investering du gör.