Hur du kan utnyttja graffiti för att slippa klotter på dina tak

Många fastighetsägare och verksamheter blir ursinniga av det ständiga klottrandet på deras väggar och annan egendom. Det verkar vara i princip omöjligt att stoppa dessa vandaler som ofta utför sina dåd när mörkret fallit och ingen är där för att se och ta fast dem. Man installerar övervakningskameror, anlitar vaktbolag och sätter upp stängsel – men ingenting hjälper. Väggarna blir nedklottrade så fort de har sanerats. Så hur ska man lösa det här problemet?

Utnyttja graffitin som i kung-fu

I kung-fu handlar det om att använda motståndarens kraft för att vinna. I den här kampen kan man göra likadant. Istället för att beställa klottersanering Göteborg efter klottersanering Göteborg så kan man beställa en väggmålning som håller borta andra klottrare. Många fastighetsägare har testat det här sättet och till sin förvåning märkt att kostnaden för klottersanering Göteborg minskat med fulla summan. Det är ingen som klottrar på en snygg väggmålning märker man om en takläggare varit där. Och det kan även vara något som är gynnsamt i marknadsföringssyfte för verksamheten.

Anlita en känd graffitimålare

För att det här ska fungera som menat är det viktigt att man väljer en känd och respekterad graffitimålare – då kommer ingen att klottra på väggmålningen. Men om man väljer någon som inte är så duktig eller respekterad inom kulturen så är det stor chans att man får klotter på väggmålningen och måste beställa klottersanering Göteborg trots allt.

Hur hittar man en respekterad graffitimålare?

Ett sätt är att fråga någon som är aktiv eller intresserad av kulturen. Eller bara genom att googla på graffitimålare så kan man säkerligen hitta någon som är lämplig för projektet. Det finns många respekterade graffitimålare i staden och det bör inte vara särskilt svårt att få fatt på en som utför en väggmålning till ett överkomligt pris. Ofta kostar det inte mer att beställa en väggmålning än en enda klottersanering Göteborg. Klottersanering Göteborg är en dyr tjänst som är dålig för miljön och som sällan gör någon skillnad i slutändan, ofta blir den sanerade väggen nedklottrad redan samma dag, så man har egentligen bara slängt pengarna i sjön samtidigt som man skadat miljön.